Appie Hour: Answergarden

answergarden-logoOp mijn eerste ouderavond als mentor heb ik de tool Answergarden uitgeprobeerd met de aanwezige ouders. Middels de vraag “Welk onderwerp hoopt u dat de revue passeert vanavond?” kon ik inspelen op de verwachtingen van de ouders.

Answergarden is een tool die kan worden ingezet bij het brainstormen (zowel individueel als in groepsverband) en het peilen van meningen. De werking van de tool is eenvoudig en uiterst efficiënt. De eerste handeling bestaat uit het invoeren van een vraag, een stelling, een mening of een themawoord van maximaal 75 tekens. Na het invoeren van een wachtwoord en een klik op de knop “Create” wordt die online gezet.

Wie surft naar het gegenereerde internetadres krijgt de vraag, de stelling, de mening of het themawoord te zien en kan daar in maximaal 20 (of 40) tekens op reageren. Na verversing van het beeld verschijnen de reacties van alle deelnemers en is in één oogopslag te zien hoe zij hebben geantwoord. Is een antwoord meerdere malen gegeven dan komt dat groter in beeld. Ga je met de muiswijzer naar dat woord dan verschijnt een getal dat aangeeft hoe vaak dat antwoord is gegeven. Ongewenste reacties kunnen door de beheerder worden verwijderd.

(Bron afbeelding: alternativeTo)
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.