Appie Hour: Klasbord

klasbord-logoVanwege het feit dat ik een maandelijkse nieuwsbrief maak voor de ouders van mijn mentorleerlingen, kreeg ik van een collega de tip om Klasbord eens te bekijken. Dit zou mogelijk een handig platform zijn om te gebruiken in de communicatie met ouders. Nieuwsgierig dat ik ben, heb ik natuurlijk een kijkje genomen… 

Klasbord is – naar eigen zeggen – de social media tool voor het onderwijs. Klasbord maakt de communicatie tussen school en thuis leuk, gemakkelijk & veilig. Ouders (en andere volgers van de klas) ontvangen de leukste kiekjes, tekstberichten, of vragen vanuit de klas direct via de Klasbord-app of via de e-mail nieuwsbrief. Klasbord is een gesloten en veilige omgeving en dat is wel zo fijn. De leerkracht bepaalt wie de klas kan volgen en wat de interactiemogelijkheden zijn per bericht. De berichten uit de klas zijn alleen toegankelijk voor de volgers die door de leerkracht zijn geaccepteerd.

Klasbord werkt in een aantal eenvoudige stappen
De leerkracht maakt een klas aan op Klasbord en verspreidt een uitnodiging onder de ouders en betrokkenen rondom de klas. In de uitnodiging staat een unieke klascode. Ook staat er een omschrijving hoe je de klas als ouder of leerling kunt volgen. Als ouder of betrokkene meld je je vervolgens aan via de Klasbord-website of via de Klasbord-app. Na registratie vul je de unieke klascode in en na acceptatie door de leerkracht word je op de hoogte gehouden van alle ins en outs rondom de klas.

Zelf heb ik ervoor gekozen om geen gebruik te gaan maken van Klasbord, maar mijn nieuwsbrief gewoon per mail te verzenden naar de ouders. Dit vanwege het feit dat ik Klasbord meer vind passen bij het basisonderwijs i.p.v. het voortgezet onderwijs. Daarnaast is het ook (nog) niet mogelijk om bestanden toe te voegen aan de berichten die je plaatst, er kan alleen een foto worden toegevoegd.

(Bron afbeelding: Iscreambeauty.nl)
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.