Waarom heeft een gebaksvorkje altijd een dikkere tand, met een hapje eruit?

Misschien heb je er nooit zo bij stilgestaan. Ik ook niet, totdat ik gisteren bij een verjaardag een stuk taart kreeg met zo’n typisch gebaksvorkje. Dit vorkje heeft één dikke tand met een ‘hapje’ eruit. Waarom is dat zo?

Een stukje taart afsnijden

Bij het eten van een lekker appeltaartje zet je druk met het vorkje om een stuk af te snijden. Eén tand van het vorkje is dikker en platter zodat het stuk beter afgesneden kan worden. Uit die dikke en platte tand is een hoekje gehaald, zodat er een gek puntje overblijft. Dit is omdat je de bodem van de taart beter kan doorbreken met dat puntje. De bodem van een taart is namelijk vaak gemaakt van dikke(re) koek.

Rechtshandig

De meeste mensen zijn rechtshandig. Vandaar dat de platte en dikke tand van het vorkje aan de linkerkant zit als de vork op z’n rug ligt. Gelukkig is het niet zo dat mensen die links zijn geen taart kunnen eten, want in de winkel verkopen ze ook vorkjes met het snijvlak aan de rechterkant!

(Bron afbeelding: Quest)
Advertentie

Een gedachte over “Waarom heeft een gebaksvorkje altijd een dikkere tand, met een hapje eruit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.