Appie Hour: Padlet

padlet-logoTijdens de studiedag afgelopen dinsdag heb ik ’s middags deelgenomen aan de workshop ‘Appie Hour’. Hierin hebben we een aantal handige, bruikbare tools / sites besproken die we – nu we wifi in het hele schoolgebouw hebben – misschien kunnen gebruiken in ons onderwijs. Het digitale prikbord Padlet is ook besproken… 

Padlet is een tool waarmee online prikborden gemaakt kunnen worden. Op die prikborden, die kunnen worden voorzien van een zelf te kiezen achtergrond, kunnen tekstberichten, filmpjes, illustraties, geluidsfragmenten, hyperlinks en bestanden geplaatst worden. Ieder prikbord krijgt een uniek internetadres, waarvan de naam voor een deel zelf is te bepalen. De beheerder bepaalt wie hij toegang geeft tot een prikbord en of hij bezoekers alleen maar kijkrecht of ook schrijfrecht geeft. Tevens kan hij instellen dat berichten alleen maar op een prikbord mogen verschijnen nadat ze door hem zijn goedgekeurd. Als de beheerder dat wil kan hij prikborden ook nog beveiligen met een wachtwoord.

Online prikborden kunnen op velerlei manieren worden ingezet. Zo kunnen zij bijvoorbeeld worden gebruikt voor het delen van gegevens, het verstrekken van opdrachten of voor het geven van reacties op vragen of stellingen.

Zelf heb ik Padlet gebruikt om de verwachtingen van leerlingen voor het vak bètawetenschappen in de eerste les in beeld te krijgen. Het is overzichtelijk en meteen te bespreken.

(Bron afbeelding: rlipblog.wordpress.com)
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.