Appie Hour: Cram

cram-com-logoVorige week hebben we met een aantal enthousiaste collega’s tijdens een ‘Appie Hour’ interessante apps en websites bekeken (en uitgeprobeerd) die we mogelijk in ons eigen onderwijs kunnen gaan inzetten. Eén daarvan was Cram.

Met de webtool Cram kun je twee verschillende games maken. Bij de game “Jewels of Wisdom” moeten leerlingen woorden matchen. De woorden staan op edelstenen en voor elke juiste match verdwijnen de stenen en krijgen de leerlingen punten. Bij de game “Stellar Spellar” moeten leerlingen de juiste letters schieten om het antwoord te geven.  De woorden die gematcht worden, kunnen bijvoorbeeld vragen en antwoorden zijn, maar ook definities en begrippen.

Je geeft de leerlingen de link door en zij gaan naar deze url. Daarna kunnen ze zelfstandig spelen. Voor elke juiste match zijn punten te verdienen en ook tijd is een belangrijk element. Je kunt leerlingen natuurlijk ook zelf een spel laten maken over de lesstof en die dan door andere leerlingen laten spelen.

Ik heb zelf een spel gemaakt waarmee leerlingen uit klas 3 havo/vwo de scheikundige elementen en symbolen kunnen leren voor een overhoring. Er werd zo enthousiast gebruik van gemaakt, dat ik binnen één dag al uit de top 10 verdwenen was… (zie: http://www.cram.com/flashcards/games/jewel/elementen-7989995)

(Bron afbeelding: Cram.com)
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.