Appie Hour: Plickers

plickers-logoTijdens het eerder genoemde ‘Appie Hour’ hebben we ook Plickers uitgeprobeerd met de aanwezige collega’s. Ik was zelf zó enthousiast erover dat ik ook dit direct heb toegepast in mijn lessen scheikunde aan klas 3 havo/vwo.

Plickers kun je goed inzetten als controlemiddel om te kijken of leerlingen de uitleg begrepen hebben of zich goed hebben voorbereid op een toets of overhoring. Het is een soort stemtool waarbij leerlingen het juiste meerkeuzeantwoord moeten kiezen. Met Plickers laat je de leerlingen ‘stemmen’, zonder stemkastjes. Ze hebben dus ook geen telefoon nodig, met een volle batterij en wifi. Leerlingen hoeven alleen maar een speciaal vel papier omhoog te houden, waarop een specifieke ‘QR-code’ staat. De tablet of telefoon van de docent scant alle gegeven antwoorden en verwerkt de scores vervolgens overzichtelijk.

Zelf heb ik met behulp van Plickers bekeken of de leerlingen zich al voldoende hadden voorbereid op de aankomende overhoring van scheikundige elementen en symbolen.

(Bron afbeelding: vernieuwenderwijs.nl)
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.