Appie Hour: Google Forms

google-forms-logoOnlangs hebben we weer een bijeenkomst van het ‘Appie Hour’ gehad, waarin we wederom een aantal webtools hebben besproken. Zo ook een tool waarmee online enquêtes en quizzen kunnen worden gemaakt en verspreid, Google Forms.

Met Google Forms kun je snel en eenvoudig een evenement plannen, een enquête rondsturen, een poll houden, een quiz voor een groep leerlingen maken of andere gegevens verzamelen. Je kunt een formulier maken vanuit Google Drive, of vanuit een bestaande spreadsheet waarin de reacties op het formulier kunnen worden geregistreerd.

Maak je een enquête in Google Forms dan kun je allerlei opties gebruiken om vragen te stellen aan de doelgroep van de enquête. Je kunt al je vragen aan de formuliersjabloon toevoegen. Ook kun je het formulier overzichtelijker maken door koppen toe te voegen en meerdere pagina’s te gebruiken. De uiteindelijke resultaten worden overzichtelijk weergegeven en kunnen ook worden geëxporteerd naar een Excel-bestand.

Maak je een quiz in Google Forms dan blijft de basis van het opstellen van de vragen hetzelfde, maar kun je nu ook punten toekennen aan de vragen en je kunt links, video’s of websites aan de antwoorden toevoegen om meer uitleg te geven. De respondenten zien je feedback pas nadat ze de quiz hebben voltooid. Zo geeft dit weer een extra dimensie aan het stellen van vragen.

(Bron afbeelding: Zapier)
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.