Appie Hour: Microsoft Forms

microsoft-forms-logoNiet enkel in Google Forms kunnen enquêtes, quizzen en meer gemaakt worden, ook in Microsoft Forms zitten deze mogelijkheden. In ons ‘Appie Hour’ hebben we ze beide besproken en vergeleken met elkaar.

Microsoft Forms is een nieuw onderdeel van Office 365 Education waarmee docenten en leerlingen/studenten snel en eenvoudig aangepaste toetsen, enquêtes, vragenlijsten, registraties en meer kunnen maken. Wanneer je een toets of formulier maakt, kun je anderen uitnodigen om dit in te vullen via een webbrowser, zelfs op mobiele apparaten. Zodra de resultaten zijn ingediend, kun je de ingebouwde analyse gebruiken om de antwoorden te evalueren. Formuliergegevens, zoals toetsresultaten, kunnen eenvoudig worden geëxporteerd naar Excel voor aanvullende analyse of beoordeling.

Het bevat vrijwel gelijke functies en mogelijkheden als Google Forms. Een nadeel kan echter zijn dat Microsoft Forms alleen beschikbaar is voor abonnees met Office 365 Education met een school of organisatie-ID-account. De formulieren kunnen wel ingevuld worden door gebruikers die geen Office 365-account hebben. Je kunt opties instellen waardoor gebruikers zonder een organisatie- of school-id formulieren kunnen invullen. In dat geval beantwoorden gebruikers de vragen anoniem. Als je formulieren wilt verzenden naar personen buiten het Office 365 Education-account van je school, maar wel wilt bijhouden wie het formulier hebben ingevuld, kun je vragen naar de namen en andere identificerende gegevens van gebruikers in het formulier dat je maakt.

(Bron afbeelding: Microsoft TechNet)
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.