Waarom heeft een wasmachine een raampje?

Vandaag heb ik weer een was gedraaid en vroeg ik mezelf wederom af waarom er een raampje in een wasmachine zit. Wat is de functie ervan?

Zodat mensen konden zien of ze wel genoeg zeep hadden gebruikt. In het begin van het wasmachinetijdperk hadden de apparaten geen elektronische onderdelen die, zoals nu, signaleerden of er genoeg sopvorming was en het wasproces daarop automatisch aanpasten. Ook bestonden nog geen doseringsmechanismen die vanzelf de juiste hoeveelheid wasmiddel aan het water toevoegden.

Maar door het raampje, dat wasmachines vanaf eind jaren vijftig kregen, kon je zelf zien of het water lekker schuimde. Zo niet, dan wist je dat je er bij de volgende wasbeurt een extra schepje poeder bij moest doen. Schuimde het juist te veel, dan wist je dat je de volgende keer met minder toe kon. Kan dat raampje nu dan niet weg? Nee, het is nu gewoon onderdeel geworden van het design. Mensen zijn eraan gewend, dus blijft het zo.

(Bron afbeelding: Pixabay)
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.