Waarvan zijn de medailles van deze Olympische Winterspelen gemaakt?

De Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea zijn vanmiddag afgerond met de sluitingsceremonie. Nederland heeft hier 8 gouden, 6 zilveren en 6 bronzen medailles behaald. Maar waarvan zijn deze medailles eigenlijk gemaakt?

De vorm, de samenstelling en het gewicht van de medailles is elke Olympische Spelen weer anders. De vorm wordt meestal aangepast op de plaats waar de Spelen gehouden worden. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft slechts een aantal punten vastgesteld waaraan de productie van Olympische medailles moet voldoen. Daarin staat onder andere dat een gouden medaille van zilver moet zijn, omringd door minimaal 6 gram goud. Hoe zwaarder de medaille is, hoe kleiner het percentage goud in de gouden medaille dus wordt.

In Pyeongchang had de gouden medaille een gewicht van 586 gram en bestond hij uit 580 gram zilver, met daarover een verguld laagje van 6 gram goud. De zilveren medaille bestond uit 580 gram zilver, met een zuiverheid van 99.9%. De bronzen medaille was een legering van 444 gram koper (90%) en 49 gram zink (10%).

(Bron afbeelding: Olympic.org)
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.