6 december – Faraday & Dumas

Dag 6 van de scheikunde-tijdlijn toont een van de bekendste wetenschappers van de 19e eeuw, Michael Faraday, evenals een andere chemicus, Jean-Baptiste André Dumas, die bijdragen heeft geleverd aan de organische chemie.

Faraday behoeft geen introductie; hij leverde een enorme bijdrage aan ons begrip van elektriciteit en elektrochemie en introduceerde de elektrochemische termen die vandaag nog steeds worden gebruikt. 

Dumas produceerde verschillende bruikbare methoden: één om de hoeveelheid stikstof in een organische verbinding te bepalen, een andere om atomaire en moleculaire massa’s te bepalen. Hij heeft ook andere belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van de organische chemie.

(Bron afbeelding: Compound Interest / Andy Brunning)
Advertentie

Een gedachte over “6 december – Faraday & Dumas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.