19 december – Kwolek & Woodward

Dag 19 van de scheikunde-tijdlijn belicht Stephanie Louise Kwolek, de polymeerchemicus die het supersterke materiaal Kevlar ontdekte, dat wordt gebruikt in kogelvrije vesten. Ze ontwikkelde ook de “Nylon Rope Trick”, een populaire demonstratie op scholen.

Ook wordt Robert Burns Woodward vandaag belicht, een winnaar van de Nobelprijs die wordt beschouwd als een van de toonaangevende organische chemici van de 20e eeuw. Hij was buitengewoon succesvol in het synthetiseren van ingewikkelde natuurlijke producten en ontwikkelde regels om de stereochemie van de producten van bepaalde reacties te bepalen.

(Bron afbeelding: Compound Interest / Andy Brunning)
Advertentie

Een gedachte over “19 december – Kwolek & Woodward

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.