De verborgen betekenis van de sneakers die aan de lichtkabels in steden hangen

In veel buurten zie je pantoffels aan elektriciteitsdraden hangen. Maar wat betekent deze praktijk eigenlijk? Er is een populair geloof dat het gebieden markeert waar drugs worden verkocht, hoewel dit idee verre van waar is. De betekenis kan veranderen, afhankelijk van de stad waar je bent. Hier leggen we de waarheid uit achter gympen die aan stadsdraden hangen.

Waarom er slippers aan draden hangen in steden

Men denkt dat deze traditie rond 1960 in de Verenigde Staten is begonnen, hoewel sommigen beweren dat het in het Verenigd Koninkrijk is begonnen. Ongeacht de oorsprong, werd het geleidelijk aan gebruikelijk om slippers of laarzen aan draden te zien hangen. Sommigen associëren deze traditie met het einde van de militaire dienst, als een viering voor degenen die hun training hebben voltooid.

Anderen geloven dat dit gebruik geassocieerd wordt met belangrijke gebeurtenissen binnen de gemeenschap, zoals een geboorte of een bruiloft. In plaats van rijst naar de bruid en bruidegom te gooien, werden er slippers gegooid die aan het einde van het feest aan draden werden gehangen.

Maar de meest wijdverspreide versie is dat het zien van slippers aan draden in sommige buurten aangeeft dat er in die buurt drugs worden verkocht. Deze theorie klopt niet, want het is geen goed idee voor drugsdealers om op zo’n duidelijke en zichtbare manier reclame te maken voor hun activiteiten.

Een andere theorie is dat de hangende slippers onderdeel zouden kunnen zijn van een symbolisch afscheid wanneer iemand overlijdt. Als iemand overlijdt, worden zijn schoenen op deze manier opgehangen als eerbetoon.

Zijn er sociologische onderzoeken?

Bestaat er sociologisch onderzoek of een studie die verder verklaart waarom mensen slippers aan draden hangen, afgezien van populaire theorieën? Hoewel er veel populaire theorieën zijn over de betekenis van het ophangen van slippers, is er tot nu toe geen definitieve consensus.

Sommige onderzoekers suggereren echter dat dit fenomeen verband zou kunnen houden met de uitdrukking van een jeugdige identiteit, stedelijke creativiteit of gewoon plezier. Verdere sociologische studies zouden een vollediger inzicht kunnen geven in deze praktijk en de culturele implicaties ervan.

Meneer faes 😁