Kiwi’s zijn een van de vruchten die door alle voedingsdeskundigen worden aanbevolen. Naast de buitengewone en verfrissende smaak heeft het een eindeloze lijst voordelen en voedingseigenschappen, die ver boven het gemiddelde uitsteken.
Zoals bij veel vruchten is de schil van de kiwi echter niet eetbaar. Daarom zijn er veel verschillende technieken om ze te schillen en in plakjes te snijden. Je kunt natuurlijk altijd een mes gebruiken en het op de traditionele manier doen, maar de schil van de kiwi is heel bijzonder en je zult veel fruit verspillen als je geen scherp schilmesje hebt. Bovendien is dit ook niet de snelste of handigste manier.
Als alternatief gaan we je een heel ingenieuze techniek uitleggen waarmee je niet alleen heel snel een kiwi kunt schillen, maar ook heel netjes en zonder iets te verspillen. Het enige wat je nodig hebt is een beetje oefening… en een glas.
Wat is de truc om een hele kiwi te schillen zonder een mes te gebruiken en zonder fruit te verspillen?
Eigenlijk is het niet echt correct om te zeggen dat dit een truc is om een kiwi te schillen zonder een mes te gebruiken. Om te beginnen moeten we de kiwi doormidden snijden, dus we hebben altijd een mes of snijwerktuig nodig.
De nieuwigheid komt daarna: in plaats van reepjes schil af te snijden terwijl je de kiwi in je hand houdt, druk je hem gewoon tegen het glas en gebruik je de rand als snijvlak.
Het geheim zit hem in het weten hoe je de kiwi moet plaatsen en het drukken op het exacte punt waar de schil en het vruchtvlees van de kiwi elkaar raken. Als we het goed doen, houden we de schil in onze hand, zonder ook maar één vinger te hebben bevuild, en zit het hele vruchtvlees in het glas.
Hoe dunner de rand van het glas, hoe beter natuurlijk.
Waarom raden alle voedingsdeskundigen aan om kiwi’s te eten?
Over het algemeen zal elke voedingsdeskundige het eten van vers fruit aanraden, hoe meer hoe beter. Maar het is waar dat kiwi’s altijd een van de meest gewaardeerde vruchten zijn.
Hun lijst met voedingsvoordelen is enorm, maar ze vallen vooral op door hun uitzonderlijke vitamine C-gehalte, hun hoge gehalte aan antioxidanten en de grote verscheidenheid aan voedingsstoffen die ze in ons organisme brengen: naast vitamine C, K en E bevatten kiwi’s ook kalium, vezels of vast zuur. Bovendien bestaat 14% van de samenstelling uit koolhydraten.
Kortom, het is een supervrucht, die bovendien gemakkelijk te bewaren is. Op kamertemperatuur is hij tot twee weken houdbaar in perfecte staat.
Is het waar dat kiwi’s goed zijn tegen constipatie?
Ja, kiwi’s zijn vruchten met veel vezels die helpen om de spijsvertering lichter te maken en de darmtransit te reguleren. Het is niet de enige vrucht die hierbij helpt en het is ook geen tovermiddel, maar de effectiviteit is meer dan bewezen.
Ken jij een truc om kiwi’s snel te schillen zonder dat je handen vuil worden?