Eén simpele actie kan ervoor zorgen dat criminelen al je geld afpakken. Leer de truc om oplichting bij geldautomaten te voorkomen
Hoewel het gebruik van creditcards, debetkaarten en bankoverschrijvingen in de loop der jaren is toegenomen, is contant geld nog steeds de belangrijkste betaalmethode, maar het is ook de oorzaak van een veelvoorkomende zwendel die volledig kan worden vermeden.
Het draait allemaal om geld opnemen bij geldautomaten, een actie die onschuldig en eenvoudig lijkt, maar een bedreiging kan vormen wanneer je het bonnetje van de transactie afdrukt.
Ontwijk een zwendel: de beveiligingstruc om diefstal bij geldautomaten te voorkomen
De truc om pinpasfraude te vermijden
De eenvoudige truc om pinpasfraude te vermijden is om het transactiebewijs niet af te drukken, omdat het vertrouwelijke informatie bevat die door fraudeurs kan worden gebruikt.
Met al deze informatie kunnen fraudeurs uw beveiliging doorbreken, toegang krijgen tot uw bankrekening en frauduleuze transacties uitvoeren.
Volgens specialisten kun je het beste op de knop “annuleren” drukken zodra het proces is voltooid en de transactie op een andere manier controleren. Met deze truc voorkom je onnodige diefstal.
Als je het ticket met de details van de geldopname hebt uitgeprint, gooi het dan niet weg, maar houd het bij je of vernietig het zodat de informatie niet kan worden gelezen.
Ontwijk een zwendel: de beveiligingstruc om diefstal bij geldautomaten te voorkomen
Dankzij technologie is het tegenwoordig gemakkelijker om snel en veilig toegang te krijgen tot financiële informatie. De meeste banken bieden mobiele applicaties waarmee gebruikers transacties kunnen uitvoeren zonder dat ze naar een geldautomaat hoeven te gaan of een bonnetje hoeven af te drukken.
De meest voorkomende pinpasfraude
De meest voorkomende pinautomatenfraudes zijn skimming, phishing en fysieke valstrikken.
- Skimming: hierbij wordt een apparaat in de kaartsleuf geplaatst om uw kaartgegevens te kopiëren. Soms hebben deze apparaten camera’s om de pincode van de gebruiker op te nemen.
- Phishing: hierbij wordt kwaadaardige software in de geldautomaat geïnstalleerd om bankgegevens te verzamelen.
- Fysieke vallen: hierbij worden elementen in de geldgleuf geplaatst om te voorkomen dat bankbiljetten eruit komen.